Menu Tampere
Uniikkeja ja autenttisia aasialaisia makuja, tuoreista ja laadukkaista raaka-aineista. Niistä on ravintola Borneon ruokalista tehty.
Kaikki reseptit ovat sukumme omia reseptejä Malesiasta. Rikkaan mausteiset maut vievät sinut pieneen malesialaiseen kylään, perheillallisen äärelle – lämmin, kodikas ja aito malesialainen tunnelma on käsin kosketeltavissa.
Varaa pöytä: Tampere
Pääruuat
- 1. Borneolainen Lajitelma 38,9€/hkl. Vähintään 2 hengelle
Tähän lajitelmaan on valikoitu erityisiä malesialaisia juhlaruokia. Ruokalajeista kuvastuvat Malesian pitkä historiaa maustekaupan keskuksena Aasiassa ja niissä kuvastuu malesialaisen keittiön laaja makujen kirjo. Lajitelma sisältää Jasmiini- ja kurkumariisiä Keropok (katkarapulastut) Roti canai (intialaistyylinen leipä) Kari ayam (malesialainen currykana) Rendang (haudutettua naudanliha pataa) Sambal tumis udang (chili katkarapua) (L,M)🌶️
- 2. Satay Ayam Roti Canai 23,9€
Malesialainen leipä jonka päälle laitetaan maustettuja kanakuutioita ja satay kastikkeetta. Leipä kääritään rullalle ja syödään käsin. Tarjoillään 3:n Roti Canain kanssa. Pähkinälle allergisille voimme vaihtaa pähkinän currykastikkeeseen. (L,M, sisältää maapähkinää)🌶️
- 3. Satay Ayam Nasi Kelapa 19,9€
Satay-kanaa vartaassa pähkinäkastikkeen kanssa. Tarjoillaan kookoksella maustetun riisin kera. (L,M)🌶️
Riisiruuat
- 4. Nasi Campur 22,9€
Nasi campur eli ’riisisekoitus’ on riisiä talon currykanan ja naudanliha-rendangin kanssa tarjoiltuna. Tämä annos oli suosittu lounaslaatikkojen täyte kumipuu -plantaaseilla. (L,M)🌶️
- 5. Nasi Lemak 18,9€
Nasi Lemak -annos pohjautuu riisiin, joka on keitetty Pandan lehtien kanssa kookosmaidossa. Tämä annos on lähes kansallisruuan asemassa Malesiassa. Tarjoilemme perinteisesti Nasi Lemakin kanalla lisukkeiden kera. (L, M ) Sisältää maapähkinää ja kananmuna * voi tilata ilman maapähkinää / kananmuna🌶️
- 6. Kari Ayam 23,9€
Currykanaa keitettynä mausteisessa kookosmaidossa perunoiden kera. Tämä on yksi ruokalajeista, joka löytyy jokaisen malesialaisen kansanryhmän juhlapöydästä. Tarjoillään 3:n Roti Canain kanssa. (L,M)🌶️
- 7. Ayam Goreng Mamak Liaw 18,9€
Friteerattua kanaa makea chilikastikkeen kanssa, jonka päällä on tuore punasipulia, kurkkua, korianteria ja chilia. Tarjoillaan höyrytetyn riisin kera. (L,G,M)🌶️
- 8. Ayam Madu Limau 18,9€
Kanaa sitruunahunajakastikkeessa. Tämä on tyypillinen malesiankiinalainen ruokalaji, jossa hapan ja makea maku hydistyy toisiaan täydentäen. Tarjoillaan häyrytetyn riisin kera. (L,G,M)
- 9. Ayam Masak Merah 18,9€
kanaa ja sipulia kaffir limetin lehtien kanssa mausteisessa tomaattikastikkeessa. Tämä ruoka on kirpeä ja makea. Tarjoillaan häyrytetyn kookoskella maustetun riisin kera. (L,G,M)🌶️
- 10. Sambal Tumis Ayam 18,9€
Paistettua kanaa sipulin ja paprikan sekä Sambal -kastikkeen kera. Sambal tumis on tulinen malaji -ruokalaji, josta tarjoilemme Malesian kiinalaisten version, joka sisältää myös belacan -tahnaa. (L,G,M)🌶️
- 11. Sambal Tumis – Udang 25,90€
Paistettua jättikatkarapua sipulin ja paprikan sekä Sambal -kastikkeen kera. Sambal tumis on tulinen malaji -ruokalaji, josta tarjoilemme Malesian kiinalaisten version, joka sisältää myös belacan -tahnaa. (L,G,M)🌶️
- 12. Rendang Naudanlihaa 23,9€
Haudutettua naudanlihapataa maustetussa kookosmaidossa. Perinteisesti Rendang valmistetaan juhla-aikoina Malajien keskuudessa kunnioitetuille vieraille. Tarjoillaan Nasi Kuningin kera (Kurkumalla maustettua riisiä). (L,G,M)🌶️
- 13. Kari Udang 25,90€
Kevyesti maustettu jättikatkarapu -keitto. Tässä curry -tyyppisessä keitossa yhdistyy vaikutteita Thaimaan ja Malesian rajaseudun keittiöistä. Malesialaiseen tapaan keitto syödään riisin kera. (L,G,M)🌶️
- 14. Nasi Goreng Nanas 18,9€
Paistettua riisiä jättikatkaravuilla. Annos on yksinkertainen koostumukseltaan, mutta rikas makuelämykseltään. Tämä annos on yleinen koko Malajien saariston alueella Indokiinasta Australiaan. (L,G,M) Sisältää meren eläviä, kananmuna
Nuudeliannos
- 15. Kari Laksa 18,9€
Malesialainen tulinen nuudelikeitto, jonka juuret ovat Peranakanilaisessa keittiössä. Tämä ruokalaji kuvaa Malesialaista keittiötä parhaimmillaan, koska se on syntynyt kiinalaisten siirtolaisten ja paikallisten mennessä naimisiin ja heidän yhdistettyä kiinalaisen nuudelikeiton paikallisiin mausteisiin ja kookosmaitoon. Tyypillisen yhden pääaineksen sijaan tässä keitossa on jopa viisi erilaista pääainesta (kana, katkaravut, tofu, idut ja kananmuna). (L,M) Sisältää meren eläviä, kananmuna🌶️
- 16. Mee Goreng Mamak Pedas 18,9€
Paistettu vehnänuudeliruoka kanalla ja katkaravuilla. Tähän ruokalajiin törmää Malesiassa erityisesti hawker -kojuilla ja se on lähtöisin Malesian intialaisväestön keskuudesta. Annoksessa korostuu tomaattikastikkeen maku, joka on tyypillinen intialaisruokien aines Malesiassa. (L,M) Sisältää meren eläviä, kananmuna🌶️
- 17. Kueh Teow Goreng 18,9€
Paistettuja riisi-nuudeleita kanan ja katkarapujen kanssa. Hokkien-kiinalaisten kehittämä ruokalaji, joka on erityisen suosittu Singaporessa. Soijakastike antaa annokselle ominaisen maun. (L,M) Sisältää meren eläviä, kananmuna
- 18. Borneo Mee Goreng 18,9€
Paistettuja kananmuna-nuudeleita kasvisten, kanan, katkarapujen kanssa. Tämä ruokalaji on omistajasuvun oma vanha resepti. Päälle laitetaan oma tekemaan chilikastike ja tuoretta jäävuolisalaattia (L,M) Sisältää meren eläviä🌶️
Kasvisruokia
- 19. Borneolainen Kasvislajitelma 29,9€/hkl. Vähintään 2 hengelle
Tähän lajitelmaan on valikoitu erityisiä malesialaisia kasvisruokia. Ruokalajeista kuvastuvat Malesian pitkä historiaa maustekaupan keskuksena Aasiassa ja niissä kuvastuu malesialaisen keittiön laaja makujen kirjo. Lajitelma sisältää: Jasmiini- ja keltaista riisiä Acar Borneo (Malesialainen salaatti) Popiah goreng (kevätkääryle) Roti canai (intialaistyylinen leipä) Sayur Goreng (paistettua sekavihanneksia) Kari Sayur🌶️ (sekavihanneksia currykastikkeessa) Chilitofu🌶️ (friteerattu tofu) (L,M)
-
20. Satay Tofu Roti Canai 22,9€
Malesialainen leipä jonka päälle laitetaan friterattua tofua ja satay kastikkeetta. Leipä kääritään rullalle ja syödään käsin. Tarjoillään 3:n Roti Canain kanssa. Pähkinälle allergisille voimme vaihtaa pähkinän currykastikkeeseen. (L,M, sisältää maapähkinää)🌶️
Kasvisruuat
- 21. Nasi Campur Sayur 19,9€
Nasi campur eli ’riisisekoitus’ on riisiä, jossa on talon currytofua sekä tofua Satay -kastikkeen kanssa. (L,M)🌶️
- 22. Kari Sayur 17,9€
Kevyesti maustettu kasvis keitto. Tässä curry -tyyppisessä keitossa yhdistyy vaikutteita Thaimaan ja Malesian rajaseudun keittiöistä. Malesialaiseen tapaan keitto syödään riisin kera. (L,G,M)🌶️
- 23. Nasi Goreng Nanas 17,9€
Paistettua riisiä sipulin, paprikan, porkanan, tuoreen ananaksen ja kananmunan kanssa. Tarjoillaan katkarapulastujen kera. (L,G,M)
- 24. Claypot Curry Tofu 20,9€
Kuumenetussa savipadassa valmistettu kasviscurryliemi. (L,G,M)🌶️
-
25. Tofu Goreng Mamak Liaw 17,9€
Friteerattua tofua makea chilikastikkeen kanssa, jonka päällä on tuore punasipulia, kurkkua, korianteria ja chilia. Tarjoillaan höyrytetyn riisin kera. (L,G,M)🌶️
-
26. Tofu Masak Merah 17,9€
Tofua ja sipulia kaffir limetin lehtien kanssa mausteisessa tomaattikastikkeessa. Tämä ruoka on kirpeä ja makea. Tarjoillaan häyrytetyn kookoskella maustetun riisin kera. 🌶️
Nuudeliruuat
- 27. Kari Mee 17,9€
Kasvisversio Malesialaisesta tulisesta nuudelikeitosta, jonka juuret ovat Peranakanilaisessa keittiössä. Tämä ruokalaji kuvaa Malesialaista keittiötä parhaimmillaan, koska se on syntynyt kiinalaisten siirtolaisten ja paikallisten mennessä naimisiin ja heidän yhdistettyä kiinalaisen nuudelikeiton paikallisiin mausteisiin ja kookosmaitoon. (L,M)🌶️
- 28. Mee Goreng Mamak Pedas 17,9€
Paistettu vehnänuudeliruoka kasviksilla. Tähän ruokalajiin törmää Malesiassa erityisesti hawker -kojuilla ja se on lähtöisin Malesian intialaisväestön keskuudesta. Annoksessa korostuu tomaattikastikkeen maku, joka on tyypillinen intialaisruokien aines Malesiassa. (L,M)🌶️
- 29. Kueh Teow Goreng 17,9€
Paistettuja riisi-nuudeleita kasvisten kanssa. Hokkien-kiinalaisten kehittämä ruokalaji, joka on erityisen suosittu Singaporessa. Soijakastike antaa annokselle ominaisen maun. (L,M)
-
30. Borneo Mee Goreng 17,9€
Paistettuja kananmuna-nuudeleita kasvisten kanssa. Tämä ruokalaji on omistajasuvun oma vanha resepti. Päälle laitetaan oma tekemaan chilikastike ja tuoretta jäävuolisalaattia. (L,M)🌶️
Lisukkeet
- L1. Katkarapulastuja 3,9€
Pikkupurtava, jota yleensä syödään kiinalaisen uuden vuoden aikana. Sisältää dipin. (L,M,G)
- L2. Popiah Goreng 7,9€
Popiah goreng valmistetaan täyttämällä paperimaiset kääreet tuoreilla kasviksilla. Pinta on rapea, täyte mehevää. Malesiassa popiah goreng on suosittu välipala, jota tarjotaan usein juhlissa. (L,M)
- L3. Roti Canai 3,9€ / kpl
Roti canai on erittäin suosittu pannuleipä Malesiassa asuvien intialaisten keskuudessa. Roti canai on pinnalta rapea ja sisältä pehmeä. (L,M) (Sisältää vehnää ja gheetä eli kirkastettua voita.)
- L4. Satay Ayam 7,9€ / 2kpl
Vartaassa grillattua kanaa, joka tarjoillaan mausteisen maapähkinäkastikkeen kanssa. Malesiassa satay on suosittu juhlaruoka. Tarjoillaan satay-kastikkeen kanssa. (L,M) (Sisältää maapähkinää ja soijaa.)
- L5. Riisiä 3,9€
(L,G,M)
-
L6. Acar Borneo Style 6,9€
Marinoitu kurkku, kaali ja porkkana. Acar tunnetaan erottuvasta happamasta maustaan. (L,G,M)
-
L7. Acar Nyonya 8,9€
Mausteinen sekoitettu marinoitu vihannes, tämä marinoitu kasvisruoka on täydellinen yhdistelmä makeaa, hapanta ja mausteisuutta sekä rikas pähkinäinen maku. Sisältää: maapähkinöitä (L,G,M)
-
L8. Tofu salaatti 8,9€
Tofua sataykastikkeessa, jonka tarjoitaan punasipuli, jäävuorisalaatti ja korianterin kanssa. (L,M)
-
L9. Wonton Goreng 8,9€
Friteerattu nyytit (katkarapu ja porsasta täyte) (L,M)
Jälkiruoat
Punaviinit
-
Elsa Bianchi Cabernet Sauvignon Mendoza Argentina 39,00 €/pullo
Cabernet Sauvignon Tämä Cabernet on erittäin viehättävä rubiiniväri. Mausteiset aromit, kuten punainen paprika, mustapippuri ja kypsien punaisten hedelmien vivahteet. 24cl 12,6 €, 16cl 8,4 €, 12cl 6,3 €
-
Cantoalba Carmenere Rapel valley Chile’18 39,00 €/pullo
Carmenere Täydellinen ja pehmeä viini, jossa on kypsää marjoisuutta, Yrttisyyttä levyttä tammisutta. Ryhdikäs tanniinisuus, joka Tuntuu pitkässä jälkimaussa. 24cl 12,6 €, 16cl 8,4 €, 12cl 6,3 €
Valkoviinit
-
Weingut Steinmuhle Riesling Rheinhesen Saksa’18 (Organic) 39,00 €/pullo
Riesling Puolikuiva, elegantti viini, vaalea hedelmää ja pirteää hapokkuutta. Kukkeutta ja appelsiinin kuorta. Viini on raikas ja makumaailmaltaan hedelmäinen ja pirteä. 24cl 12,6 €, 16cl 8,4 €, 12cl 6,3 €
-
Grand C Pinot Gris Réserve AC Alsace Ranska’ (Organic & Vegaan) 35,00 €/pullo
Pinot gris Puolikuiva, runsaan kukke ja mausteinen tuoksu, josta erottu aprikoosia, Vaniljaa ja kardemummaa. Lempeän hapokas ja kuivahko maku Vastaa tuoksua. 24cl 11,3 €, 16cl 8,2 €, 12cl 6,0 €
Rosèviinit
Prosecco
-
Sartori Prosecco Erfo DOC Prosecco Italia (Organic & Vegaan) 39,00 €/pullo
Glera, Pinot Nero Vaalea kellertävä väri. Kuiva, kevyen hedelmäinen ja pieni kuplainen. Tuoksu hienostuneen hedelmäinen, kukkea ja omenainen.
-
Sartori Prosecco Rosè Erfo DOC Prosecco Italia (Organic & Vegaan) 39,00 €/pullo
Glera, Pinot Noir Vaaleanpunainen elegantti väri. Tuoksussa kypsiä mehukkaita marjoja, kukkeita aromeja, Sekä pehmeää persikkaisuutta. Maku keskitäyteläinen, elegantti. Mansikkaa, kysiä vadelmia ja sitruksisuutta.
Oluet
Alkoholiton olut
Siiderit
Soda (0,3L)
Mehua
Talon Erikoisjuomat
Teet
-
Sakura Sencha 4e/hkl
Tyyppi:Vihreä tee Alkuperä: Shimane, Japani Ainekset:vihreä tee, sokeroidut kirsikan lehdet, kirsikan terälehdet. Sokerissa säilötyillä kirsikanlehdillä maustettu hyvälaatuinen vihreä tee. Tämän teen ainutlaatuisen maun saa vain aidosta sakurasta.
-
Inkiväärisitruuna 4e/hkl
Type: yrttihauduke, kofeiiniton Ainekset: inkivääri (n. 30 %), sitruunaruoho, lakritsijuuri, appelsiinin kuori, sitruunan kuori, piparminttu, ruusun terälehti. Ei lisäaineita. Sitruksisen raikas ja kofeiiniton yrttisekoitus, jonka aito inkivääri ei jätä ketään kylmäksi. Lakritsijuuri antaa eloisaa makeutta ilman lisättyä sokeria.
-
Lohikäärmeenpesä 4e/hkl
Tyyppi: Musta teesekoitus Ainekset: inkivääri (40 %, Kiina), savustettu musta tee (Kiina), paahdettu vihreä tee (Japani). Lisäaineeton. Savuinen, paahteinen ja todella lämmittävä teesekoitus, joka vie sinut ainakin kuvaannollisesti lumoavan tulenloimun ääreen.
-
Chicken Farm Summer Melody 4e/hkl
Tyyppi: vihreä tee Alkuperä: Guizhou, Kiina Tämä kevätkesällä poimittu tee on vehreä, makea ja aromiltaan täyteläisen ruokaisa – kurkkuinen ja jopa tofuinen. Tuntuma on tiheä ja rikas, kuivahko ja raikas, vienolla kitkeryydellä. Kokonaisuus on kuin sävel vailla vertaistaan.
-
Jasmine tee 4e/hkl
Tyyppi: luontaisesti jasmiinilla hajustettu vihreä tee Alkuperä: Fujian, Kiina Ainekset: luontaisesti jasmiinilla hajustettu vihreä tee (Kiina). Voi sisältää pieniä määriä jasmiininkukkaa. Ei lisäaineita. Samettisen pehmeää ja hedelmäistä vihreää teetä, joka on taidokkaasti hajustettu ihanalla jasmiinilla.
Lähetä viesti
Ravintola Borneo, Tampere
- Itsenäisyydenkatu 15
- 045 340 1722
- ravintolaborneo@gmail.com